Skip to main content

Az ínybetegségek növelik más betegségek, például a mentális egészség és a szívbetegségek kockázatát

Sopron - fogorvos - fogínybetegség

Az ínybetegségek növelik más betegségek, például a mentális egészség és a szívbetegségek kockázatát, állítja egy tanulmány. A Birminghami Egyetem által vezetett kutatás azt mutatja, hogy a betegeknél megnövekedett a kockázata, hogy olyan betegségek alakulnak ki, mint például a mentális betegségek és a szívbetegségek, ha a háziorvos által vezetett fogágybetegség a páciens kórtörténetében szerepel.

A kutató csapat felfedezte, hogy azok a betegek, akiknek a kórtörténetében a vizsgálat kezdetén fogágybetegség szerepel, nagyobb valószínűséggel és átlagosan három év alatt diagnosztizálják náluk a további betegségek valamelyikét, mint a fogágybetegségben nem szenvedő betegek csoportjában.

A vizsgálat eredményei azt mutatták, hogy azoknál a betegeknél, akiknek a kórtörténetében a vizsgálat kezdetén periodontális betegség szerepel, a mentális betegségek kialakulásának kockázata 37%-kal, míg az autoimmun betegségek kialakulásának kockázata 33%-kal nőtt. A szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázata 18%-kal, míg a kardiometabolikus rendellenességek kockázata 7%-kal nőtt (a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának növekedése is sokkal magasabb, 26%-kal).

Ne feledje járjon rendszeresen fogászati szűrővizsgálatokra és ápolja a fogait rendszeresen!

Bővebben a tanulmányról angolul itt.

Sopron, fogorvos, fogínygyulladás, fogápolás, fogínybetegség, fogászati szűrővizsgálatok, góckutatás

  • Találatok: 2907

Cím

Várkerülett 75. (Pannonia Hotel)

H-9400 Sopron

Telefon

Nyitvatartási idő

Hétfő – Péntek

09:00 – 16:30